Доколко ефективна е манипулацията бондинг?

За манипулацията бондинг в нашата клиника се използва смола, чрез техник на пластмасата, от наградата на компанията за качество на техническите материали. Протоколът е строг, поради някаква причина, както клиничен, така и лабораторен опит, позволяващ естетично, биомиметично и дългосрочно лечение.

 

Свързване на зъби, бондинг: колко ефективна е тази стоматологична процедура

Стоматологията е една от най-търсените области на медицината. В края на краищата, аномалиите и механичните повреди на зъбите засягат тяхната функционалност – човек не може да дъвче храна, без да изпитва дискомфорт. А потъмняването на емайла, причинено от кариес, влошава външния им вид – трябва да сдържате усмивката си, за да не се забелязват петната.

Бондингът е процедура, насочена към отстраняване на дребни проблеми със зъбите.

Показания

Процедурата манипулацията бондинг ще е от полза, ще помогне в случаите, когато са необходими така наречените „малки ремонти“:

  • с пукнатини и стружки в емайла;
  • когато на повърхността се образува дупка, поради кариес;
  • ако има твърде голямо разстояние между зъбите, празнина;
  • ако избелването не помогна за премахване на петна и потъмняване;
  • ако зъбът е много по-малък от своите „съседи“ или има неправилна форма.

Свързването също така помага да се елиминират ефектите от рецесията на венците, процес, който излага чувствителните зъбни корени.

Как протича операцията

Стъпки на процедурата бондинг:

Първо, зъболекарят почиства мястото, където ще се извърши процедурата манипулацията бондинг.

Лекарят почиства зъба механично и го гравира със специално съединение за премахване на бактериите. След ецване повърхността става грапава. Благодарение на този ефект композитният състав ще се задържи по-здраво. Лекарят предварително избира нюанса на композита, като се фокусира върху цвета на зъбната тъкан на пациента. Веществото се нанася върху подготвената зона на етапи. Всеки нов тънък слой бързо се втвърдява под ултравиолетовите лъчи. По време на операцията зъболекарят не прониква дълбоко в тъканите. Работата по един зъб продължава в рамките на около 1 час.