Прости средства за отпушване на сифони, канали, WC

Много потребители се опитват да се справят с импровизирани средства – използват сода, оцет, готварска сол. Трябва да се отбележи, че такива методи работят само на малко разстояние от канализацията на водопровода. Ако запушването се е образувало далеч надолу по тръбата, е безполезно да се почиства с химически методи – разтворът ще се разреди с водата, останала в тръбата и ще загуби концентрацията си. Тук можете да намерите повече за отпушване на сифони.

Промиването с вода за отпушване на сифони, WC става чрез поставяне на маркуч в кухината на тръбата и подаване на силна струя гореща вода. Методът е ефективен, но не винаги е достъпен. Водата, след като се срещне с тапа, започва да търси изход и обикновено го намира на същото място като входа. Ако е вана или мивка, тогава няма специални проблеми. Въпреки това, ако маркучът е вкаран в ревизията или изхода, можете да напълните апартамента с вода.

 

Какви инструменти са необходими заотпушване на сифони, WC

 

Когато решавате как да пробиете запушване в канализацията у дома в банята, трябва да помислите какви устройства са налични за това. Значи следва отпушване на канали. Има няколко инструмента за механично почистване:

  • бутало;
  • водопроводен кабел.

Всеки има бутало.

Използва се по всякакви причини, въпреки че носи малка практическа полза. Те могат да почистват изходния комплект на вани, мивки. Някои майстори успяват да го използват, за да пробият запушен сифон на тоалетна. Но за почистване на запушвания, възникнали на разстояние от дренажа, буталото не е подходящо.

Не всеки има водопроводен кабел, въпреки че се продава във всеки строителен магазин. Той е евтин, но ви позволява да премахнете задръстванията на почти всяко разстояние от входната точка. Във всеки случай за домашната част на системата дължината на кабела е достатъчна.

Лесно се работи с него – работният край се вкарва в тръбата и, въртейки се около оста, се вкарва в системата. Когато кабелът достигне запушването на канали и следва отпушване на сифони, WC, той ще разруши натрупванео на мръсотията. Това ще стане забележимо по увеличената скорост на изтичане на отпадните води. След това се препоръчва тръбите да се промият със силна струя гореща вода.