Суха храна или натурална храна?

Суха храна или натурална храна? Важен въпрос, който засяга всеки собсвеник на куче. Някои стопани използват суха храна само като основа, като към нея добавят натурални продукти, храна от трапезата и разни други лакомства. Когато нещо се случи с домашния им любимец, обвиняват за всичко готовата диета. Вредата от подобно смесване е очевидна. Животното не получава балансирана диета, която е суха храна, а смес от напълно различни продукти, която е напълно непредсказуема по своето въздействие върху организма. Чудно ли е, че животните се чувстват зле?

Ползите, така и вредите от сухата храна

Те зависят от това дали сте я избрали правилно и дали сте спазвали основните препоръки за хранене. Сухата храна се произвежда повече от 100 години и сега в западните страни само 44% от кучетата и 77% от котките ядат суха храна. В същото време масовата смъртност на домашните любимци не се наблюдава, а напротив, продължителността на живота на домашните любимци расте от година на година.

Разбира се, развитието на ветеринарната медицина също играе роля в последния обнадеждаващ факт, но съществен фактор е и осъзнаването на собствениците за важността на балансираната диета за здравето на техните домашни любимци. Присъединете се към тези, които подхождат разумно към храненето на своя домашен любимец!

Ползи и вреди от сухата храна на кучета

Суха храна или натурална храна?

Един от най-често задаваните въпроси. Храненето „натурално“ е, разбира се, чудесно, ако можете да осигурите на вашия домашен любимец балансирана натурална храна, а не остатъци от масата на господаря. Независимо дали е куче или котка, те трябва да готвят, храната трябва да е прясно приготвена, допълнително домашният любимец има нужда от витамини, минерали, микроелементи.А ако има повече от едно животно?Нека разгледаме всички плюсове и минуси.

Нека поговорим за опасностите от сухата храна:

Не смесвайте естествена и суха храна. Това е много вредно и ветеринарните лекари категорично не препоръчват това.

  • неправилно подбраната храна може да навреди на вашия домашен любимец, чуйте мнението на ветеринарния лекар.
  • храна в икономична класа. Не можете постоянно да храните животното си с тази храна (добрата храна се продава само в специализирани зоомагазини и ветеринарни аптеки).
  • ако имате и котки, и кучета вкъщи, не хранете котките с кучешка храна и обратно (те имат различни хранителни нужди).
  • Правилно съхранявайте суха храна.

Предимства на сухата храна за кучета:

  • при хранене със суха храна супер премиум и холистичен клас не е необходим допълнителен прием на витамини.
  • всичко е балансирано в сухата храна, тя се грижи за здравето и красотата на вашия домашен любимец.
  • специално разработените ветеринарни диети подобряват значително качеството на живот на болните животни, а понякога те се лекуват.
  • Храненето със суха храна не отнема много време и усилия, достатъчно е да се гарантира, че домашният любимец винаги има прясна вода.

Хранете домашните си любимци по правилния начин! Можете да разгледате различни продукти на нашия сайт hranazakucheta.bg